November 08, 2010

Perjalanan menuju kepenatan

Terdengar suara di pagi hari "rhoni..rhoni..rhoni, da pukul 5..cpt bgn" rupa-rupanya suara mak ak memanggil..lemah betul smangat, pagi sungguh rasenya utk ak bangkit dr tilam yang tak brapa empuk dan bantal yang gebu. Rasa macam bru tido 2jam. Tiba-tiba teringat solat subuh..haha!! terus berlari menuju bilik air. haisssshh...terpaksa la ak mandi pagi-pagi ni "gggrrrg..sejuk gilleeerr air pagi-pagi gini" bisik ak dengan penuh keluhan. "ni seme pasal nk buat offshore training..!!!" Sudah terbayang-bayang di dalam benak ak yang ak akn menempuh hari yg panjang harini. 
Memulakan perjalanan ditemani lagu dr indie band 'suke nombor 23' ntah ape kebende name diaorg kasi tapi layan lagu ni. Ak mg tak biasa dengar XFM, mesti nuar yg tuned channel ni semalam. 


Setiba di kemaman "woiii!!!..ak tak jumpa la hotel ko tu, ko dtg shell sni cepat!!" herdik kawan ak pada henset berjenama NOKIA N70 die. Mungkin die ni marah sangat kot sebab kene buat offshore training arini, padahal die baru je balik dr kapal pagi semalam, penat 1bulan belum lgi habis, bertambah pulak dengan training. Ape boleh buat, da ko sendiri nk keje kapal. Buat aje laa.


"Dik daftar pukul 8.30 awk pegi la minum dlu"...melihat jam di tangan "natangnye!! baru kul 7.30..buruk doh kite ni der" "kene doh kite ni..kene doh kite ni.." kata muda sambil menggelengkan kepala. Ak lihat kamarul, menggosok perutnya yg sedikit 'katang'..itu da memberi signal nk makan la tu..haram punye budak.!!baru sampai da nk makan.. "moh la kite pegi makan, pastu boleh sambung 'landing' skejap kat kerusi panjang tu" nasihat ak dengan penuh perasaan hampa....


.......................................................... 

Tiada ulasan:

Catat Ulasan