November 13, 2010

pukul 9 punya hal

Pukul 9, gua hidupkan enjin kereta, nak bergerak ke rumah alip sebab gua ada janji dengan die, nk bersidang kat Kusi Meroh. Gua mula pasang gear 'gostan' tibe-tibe handphone jenama nokia gua berdering. muncul nama manja dlm contact list phone, macam tau-tau je gua nk keluar. Gua nk angkat pun takut-takut, bukan apa, sebab gua terlupa nak kasi tau awal-awal. Dalam time berborak, gua ade gak la kne sound "kuat la dengar radio" naik kereta pasang lagu kuat-kuat ni da mmg kebiasaan dalam hidup gua, sampai orang kasi 'hon' sebelah pun tak kan dengar. 

Gua minta alip 'stangby', nt bile da sampai rumah gua nk pickup die then trus je pegi the next destination. "okay..ko datang la, ak da siap" kata alip dlm phone. Setiba je gua kat area umah dia, gua tengok ada orang berdiri depan rumah dia sambil cekak pinggang, keadaan yang kurang berlampu kat situ memang buat pandangan gua jadi terhad. Kecik-kecik anak mata gua nengok, sampai je kat situ gua tengok "betul ke dop alip neh..?saloh org agoknye..ak nk ajk lepak kusi meroh" gua terkejut tengok alip berbaju melayu ala-ala nk pergi masjid, gua bertanya "alip, bakpe plop ko pakai bju melayu nih?" dengan sinis jawapan diberi "skali-skali kne berubah gop boh.." "owoh..!!"gua terdiam, sebab gua tengah pakai short pant. Gua trus pasang gear 1 dan terus pandu jentera oren gua pegi Kusi Meroh.

2 ulasan:

  1. kah kah kah! perut tu kaver la sikit woi!

    BalasPadam
  2. hahaha!!arappp tuu..."trip renoma amareka"

    BalasPadam